Foto expo Dream Diaries
Het Filiaal theatermakers

Foto expo Dream Diaries

Profvoetballer worden. Een eigen fiets hebben. In het park op vlinders jagen. De fototentoonstelling Dream Diaries maakt de dromen van vluchtelingenkinderen zichtbaar. Voor Het Filiaal Theatermakers creëerden wij de begeleidende fototentoonstelling bij de reprise van de voorstelling Toen mijn vader een struik werd.

Voorstelling over vluchtelingenkinderen

Op ieder moment zijn er miljoenen mensen op de vlucht. Velen hiervan zijn kinderen. Vanuit deze verdrietige actualiteit bracht Het Filiaal Theatermakers de voorstelling Toen mijn vader een struik werd opnieuw uit. De voorstelling is gebaseerd op het bekroonde boek van Joke van Leeuwen, en kreeg lovende kritieken. Het is een aangrijpend portret van een kind op de vlucht voor oorlogsgeweld, en de voorstelling maakt de gruwelijke realiteit van vluchtelingen op een lichte manier voelbaar.

Droombeelden

De fotoserie Dream Diaries, ontstaan in samenwerking met de UNHCR, de vluchtelingenorganisatie van de VN, is een prachtige aanvulling op de beleving van het theaterstuk. Social media creators Annegien Schilling en Debra Barraud maakten de dromen van vluchtelingenkinderen zichtbaar. De beelden tonen de kinderen in hun huidige situatie, met daarnaast een verbeelding van hun dromen.

Beelden Dream Diaries: © Annegien Schilling en Debra Barraud

Foto’s expositie: © Remke Spijkers en Flow

Meer informatie over de voorstelling vind je hier.