Een gebouw met een menselijk gezicht
Nutricia Research

Een gebouw met een menselijk gezicht

De interieurvisuals die wij ontwikkelden voor de nieuwe hoofdvestiging van Nutricia Research geven het hypermoderne research & developmentgebouw een menselijk gezicht.

 Multifunctioneel en transparant

Het gebouw van Nutricia Research, op het Utrecht Science Park, is iets speciaals. Een internationaal gezelschap van wetenschappers en professionals werkt hier iedere dag aan onderzoek. Het gebouw omvat verschillende laboratoria, testruimtes, kantoren en een complete pilot plant. Het is een transparant gebouw met veel glas en heel open werkruimten. Iedere dag komen tientallen bezoekers letterlijk een kijkje in de keuken nemen.

‘We hebben bewust niet gekozen voor een abstracte, wetenschappelijke beeldtaal.’

Menselijk gezicht

Eind 2013 vroeg Nutricia Research ons om dit prachtgebouw te voorzien van visuals op een aantal wanden en glasdelen. Enerzijds om het gebouw te ‘branden’ en te voorzien van identiteitskenmerken, sterk gerelateerd aan de activiteiten van Nutricia Research. Daarnaast om bezoekers visuele hints te geven van processen die zich in bepaalde ruimtes en labs afspelen. Maar toch vooral om het gebouw een menselijk ‘gezicht’ te geven, het meer persoonlijk te maken, passend bij de waarden die het bedrijf uit wil dragen.

Warm ontwerp

We hebben voor de interieurvisuals bewust niet gekozen voor een abstracte, wetenschappelijke beeldtaal. De kernwaarden van Nutricia Research liggen op het vlak van menselijke processen: de wetenschap staat hier ten dienste van mensen en de kwaliteit van leven. De warme, meer persoonlijke fotoverzameling vormt een prettig contrast met de klinische lab- en kantooromgeving binnen het gebouw. Gewone mensen, jong en oud, die leven, eten, drinken, slapen, praten, sporten en werken op allerlei plekken op de wereld. Dit zijn de mensen voor wie er hier onderzocht, getest en ontwikkeld wordt: ‘We’re doing it for them!’

Opdrachtgever: Nutricia Research