Een horeca opleiding om van te smullen
Bespeak

Een horeca opleiding om van te smullen

De mooiste horeca opleiding ooit maken, in vier maanden tijd? Flow ging de uitdaging aan en creëerde voor uitgever SVH op basis van het Hair Level format een baanbrekend design voor SVH  opleidingen Kok en Gastheer/-vrouw.

Stoer

Geen suffe boeken meer vol met lappen tekst, geen oeverloze schema’s en tabellen met droge kennis die je toch niet onthoudt. Wel: een vlotte webapplicatie voor alle devices (ook mobiel!), vlot opgemaakte boeken met vooral veel, heel veel, beeld dat van de pagina’s afspat. Onderwerpen als waren- en drankenkennis worden niet meer gepresenteerd als een naslagwerk, de toepassing staat voorop. Dus: niet alle soorten tomaten leren tot je een ons weegt, maar direct leren welke tomaat voor welk type bereiding geschikt is. Resultaat is een stoer vormgegeven opleiding voor trotse aspirant chefs en gastvrouwen/heren om je vingers bij af te likken…

Design

Flow ging samen met Bespeak te werk zoals we dat gewend zijn: door ons in te leven in de gebruikers en de context van het leren. Stoere mannen en vrouwen die trots zijn op hun vak, die te allen tijde op de smartphone een bereidingsvideo willen kunnen checken, of in een boek de tijd willen kunnen nemen om de herkomst van bepaalde druivensoorten op te zoeken. De elegantie van de Hair Level stijl werd voor deze doelgroep vertaald naar een steviger look & feel. Het beeldmateriaal kreeg een speciale grading, met veel contrast en korrel en warme, verzadigde kleuren. De typografie voor titels en koppen is vet en groot, met behoud van de leesbaarheid in de lopende teksten. Waar nodig wordt het verhaal verduidelijkt door middel van infographics of illustraties.

Zie ook de introductiefilm van SVH hieronder:

svh.nl

Opdrachtgevers: Bespeak, SVH