Uitagenda Magazine
Stichting Cultuurpromotie Utrecht

Uitagenda Magazine

Het Uitagenda magazine is dé Utrechtse gids voor cultuur en lifestyle. Boordevol trends, tips en artikelen voor jong en oud. Samen met de Uitagenda website het meest complete en inspirerende overzicht van het culturele aanbod in Utrecht.

Uitagenda magazine voorziet in een behoefte

Het magazine is tot stand gekomen door een samenwerking tussen Stichting Cultuurpromotie, de Utrechtse culturele instellingen en de gemeente Utrecht. Uit onderzoek onder het publiek en de cultuurinstellingen in Utrecht bleek sterke behoefte aan een cultureel uitgaansmagazine. Flow werd geselecteerd voor het design en de art direction. Voor de hoofdredactie werd Marie Nanette Schaepman, bekend van JAN en PARK, aangetrokken. De Uitagenda is gratis, verschijnt tien keer per jaar, en is te vinden bij o.a. Albert Heijn, bureau Toerisme, culturele instelingen en horeca.

Bladformule en design

Flow ontwikkelde een design vanuit de bladformule die de redactie voor ogen stond: een laagdrempelig magazine voor een breed publiek. Het ontwerp moest chic zijn, maar niet te high-brow of artistiek. Met een goede balans tussen beeld en tekst, en ruimte voor veel content en tips. De visuele stijl werd vanuit een breder perspectief ontwikkeld: de Uitagenda moest herkenbaar zijn in alle toepassingen, van het magazine tot de Uitagenda website, van advertenties tot narrowcasting. De keuze van de lettertypen zijn gebaseerd op dit cross-mediaal gebruik, net als de kleurrecepten en graphics.

‘Lezers waarderen het blad gemiddeld met een 8 of hoger.’

Hoge waardering

Uit recent lezersonderzoek blijkt het Uitagenda magazine een groot succes. Lezers waarderen het blad gemiddeld met een 8 of hoger. Cultureel bezoek heeft door het blad en de website het afgelopen jaar een fikse boost gekregen.

Mede daarom is nu besloten ook een internationale editie uit te brengen: MAG Utrecht. Dit handzame engelstalige magazine is bedoeld voor buitenlandse bezoekers van de stad, en richt zich naast het internationale culturele aanbod wat meer op horeca, shoppen en activiteiten.

uitagendautrecht.nl

Opdrachtgever: Stichting Cultuurpromotie Utrecht