Uitagenda online
Uitagenda Utrecht

Uitagenda online

De Utrechtse Uitagenda online bevat het meest complete culturele aanbod voor de stad Utrecht. Op zoek naar een cultureel uitje? Of het nu een concert, theatershow, film, dansvoorstelling of museum is, als je het hier niet vindt, vind je het nergens.

Uitagenda online: slimme zoekmachine

Met de slimme zoekmachine ben je binnen een paar klikken bij het concert, de film of de voorstelling van je keuze. Of laat je inspireren door tips van prominente Utrechters en van de redactie. We hebben veel aandacht besteed aan het ux-design, en dit ook uitgebreid getest onder gebruikers. Het Uitagenda systeem werkt technisch heel geavanceerd en de database is zeer uitgebreid, maar de interface werkt heel intuïtief. Het moest beslist niet aanvoelen als een technische tweak-site met een teveel aan opties. Met zo’n enorme hoeveelheid data en verschillende gebruikersscenario’s moeten de vele mogelijkheden in een natuurlijke flow worden aangeboden, met op het juiste moment overzicht, of juist focus.

De opdracht: meer, beter, Utrechtser

De website vervangt de verouderde Uitburo website. De opdracht van Stichting Cultuurpromotie aan Flow en developer Mass.im was duidelijk: beter gestructureerde data, betere vindbaarheid, betere user experience, meer inspiratie, meer Utrechts. Flow ontwierp de smart contentstructuur en het ux-design in nauwe samenspraak met de developers en Cultuurpromotie, op basis van uitgebreid gebruikersonderzoek. Het site design werd voor maximale herkenbaarheid afgestemd op ons ontwerp voor het Uitagenda magazine, en vice versa. De wizards van Mass.im creëerden een slim database systeem dat ondanks de hoeveelheid data razendsnelle responsetijden levert.

Natuurlijke flow

De achterliggende engine is dus technisch geavanceerd, maar de interface werkt heel intuïtief. Het moest beslist niet aanvoelen als een technische tweak-site met een teveel aan opties. De enorme hoeveelheid data en verschillende gebruikersscenario’s worden in een natuurlijke flow worden aangeboden. Met op het juiste moment overzicht, of juist focus.

Het resultaat is een complete, gebruiksvriendelijke en vooral inspirerende online uitagenda voor de stad Utrecht.

uitagendautrecht.nl

Opdrachtgever: Stichting Cultuurpromotie Utrecht