De Wegwijzer Geld
Gemeente Fryske Marren

De Wegwijzer Geld

Voor iedereen die soms moeite heeft rond te komen, of wat hulp kan gebruiken met de financiële papiermolen, is er nu de Wegwijzer Geld. Gemeente De Fryske Marren vroeg ons mee te denken over een te ontwikkelen ‘geldwijzer’, speciaal voor mensen die met geldzorgen te maken hebben.

Een wegwijzer voor als je moeite hebt met rondkomen

Soms gebeurt er iets in je leven, waardoor je opeens moeite hebt om rond te komen of in de schulden belandt. Dit kan iedereen overkomen, bijvoorbeeld door het verlies van je baan, scheiding of een ziekte. Maar ook als je kinderen volwassen worden, of je krijgt ze net, is het belangrijk op de hoogte te zijn van allerlei regelingen en instanties die kunnen helpen de eindjes aan elkaar te knopen. De Gemeente De Fryske Marren vroeg ons om samen met hen een boekje te maken om alle mensen die op financieel gebied vragen hebben de juiste weg te kunnen wijzen.

Ontmoetingen met inwoners

Om een goed beeld te krijgen met welke problematiek mensen te maken hebben, werden een aantal sessies met betrokkenen georganiseerd. Dat gaf ons de mogelijkheid om persoonlijk kennis te maken met vertegenwoordigers van de doelgroep en betrokken organisaties, zoals vrijwilligersorganisaties, de sociaal wijkteams, cliëntondersteuners en, vooral, inwoners. Door deze bijzondere en inspirerende gesprekjes kregen wij een mooi beeld van wat er leeft, en wat mensen belangrijk vinden aan zo’n gids.

Een toegankelijke en kleurige wegwijzer

Het resultaat mag er wezen. De Wegwijzer Geld bevat korte en bondige informatie en tips op het gebied van verschillende herkenbare thema’s. Niet teveel tekst, en met een eenvoudige en aantrekkelijke vormgeving waarin ook voor laaggeletterden alles goed te vinden is. We ontwikkelden een speciale ‘verwijshulp’ voor ingewikkelde internetadressen, en brachten de belangrijkste thema’s onder in een overzichtelijk kleurensysteem met tabs.

Je vindt de digitale versie van de Wegwijzer Geld hier.